Tijd voor een nieuwe garderobe? Gun je iemand anders die mooie broek of ben je zelf op zoek naar dat vintage-truitje? Kom dan zondag 13 maart naar TJARDA! We organiseren dan een gezellige kledingruilmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur.
Voor € 5.00 heb je entree incl. koffie/thee en iets lekkers. Wil je je kaartje online bemachtigen? Dat kan! Klik hier. Er wordt dan
wel €1,00 servicekosten berekend. Er is plaats voor maximaal twintig personen, dus bemachtig je kaartje snel!
Woord vooraf
Dit wordt de eerste orgaisatie in de kledingruil, dus zie het als een leuk experiment! Waarbij iedereen die goede ideeën heeft voor de volgende keer, mee kan werken aan een betere organisatie. Het leukste is als we knappe kleding echt kunnen ruilen met elkaar. Dat betekent ook dat als we niet willen ruilen, wij dit van elkaar respecteren (en
de kledingstukken gewoon bij de eigenares kunnen blijven). Maar ook voor de afdankertjes is iets bedacht…
Spelregels
Het thema van de eerste dag is: "vrouwenkelding". Iedereen neemt gewassen, onbeschadigde, niet-verbleekte kleding mee naar Muziekcentrum TJARDA.
Het is de bedoeling dat thuis de kleding verdeeld wordt in drie categorieën: A, B en C. Zorg dat je voldoende hangertjes hebt om de categorie A en B goed op te kunnen hangen, en het liefst een
kledingrek of bezemsteel voor op de locatie.
Kledingstukken categorie A
Dit zijn minimaal drie en maximaal tien echt mooie kledingstukken die je niet per se weg wilt doen. Je wilt ze alleen ruilen tegen iets wat je echt heel mooi vindt. Deze categorie bevat de wat grotere kledingstukken, zoals broeken, jurken, jassen, truien, bloezen enz. Dus geen kleine kledingstukken, zoals hemden, ondergoed, korte broeken of ander klein goed. Je voorziet de kledingstukken van
een kaartje met jouw naam, maat en A1, A2, A3, A4 enz. tot maximaal A10.
Kledingstukken categorie B
Dit zijn de wat kleinere kledingstukken zoals hemdjes, bloesjes, rokjes, korte broeken en lingerie. Ook deze kledingstukken doen we voorlopig even minimaal drie en maximaal tien stuks. Je voorziet de kledingstukken van een kaartje met jouw naam, maat en B1, B2, B3, B4, enz. tot maximaal B10.
Kledingstukken categorie C
Van deze
kledingstukken wil je af en het maakt je niets uit of je er iets voor terug krijgt. Dit is een mengelmoes van kleding, tassen en andere tierelantijntjes waar je van af wilt. Deze kledingstukken worden in een aparte ruimte allemaal bij elkaar gehangen en daar mag iedereen van pakken of ophangen wat zij wilt, zonder dat er over onderhandeld hoeft te worden.
Hoe werkt het?
Bij binnenkomst word je een plaatsje toegewezen waar je de kleding met labeltje A of B op je eigen kledingrek
mag hangen. Je hebt ieder dus maximaal twintig kledingstukken hangen. De rest van de kleding die je hebt om in te grabbelen, breng je naar de daarvoor aangewezen ruimte. Dit zal hoofdzakelijk de centrale ruimte zijn, mits we daar allemaal in passen. Als je geïnstalleerd bent, verzamelen we in de centrale ruimte waar we even met elkaar een bakje koffie drinken en de spelregels nogmaals doornemen.
Vervolgens gaan we bij elkaar kijken, passen en in de grabbelkamer snuffelen. Mocht je
direct met iemand één-op-één kunnen ruilen, dan kan dat gelijk. Mocht er voor de ander geen één-op-één ruil tot stand komen - omdat er niets voor die persoon in jou garderobe te vinden is, maar je wilt het kledingstuk toch graag hebben - dan schrijf je de naam van de persoon, het nummer en de categorie van het kledingstuk op. We kunnen dan later bekijken of er een andere ruil te vinden is.
Het laatste uur verzamelen we in de
gezamenlijke ruimte en gaan we via het podium en de microfoon de kledingstukken bekijken die zijn opgeschreven. Dit is het deel wat we een beetje gaan improviseren! Er wordt op de populaire kledingstukken geboden met andere kleding. Door één-op-één met kleding op het podium te komen, wordt de kans groter op een ruil of een gunfactor voor de ander.
De eigenaar van het populaire kledingstuk kan dan kijken of zij het ergens tegen wil ruilen. Dit hoeft niet
één-op-één zijn. Je mag ook een kledingstuk aanbieden, omdat je het populaire kledingstuk aan iemand anders gunt. Als de eigenaresse het niets vindt wat zij wil ruilen, dan mag ze haar kledingstuk gewoon weer mee naar huis nemen en dit wordt dan ook gerespecteerd.